PHM - PERSONAL HEALTH MODEL


PHM (Personal Health Model) je inovativni dijagnostičko-trenažni patent iz područja sporta, fitnesa i kineziterapije u Evropi. Ovaj patent je oslonjen na naučni background i iskustva svetski priznatih eksperata iz područja dijagnostike, treninga i kineziterapije.
Nakon višegodišnjeg proučavanja i primenjivanja dijagnostičkih baterija koje analiziraju motoričke obrasce čovekovog biotičkog motoričkog znanja, motoričke kontrole, sinhronizacije i efikasnosti lokomocije, PHM je napravio hrabar iskorak i multidisciplinarnim pristupom unaprijedio i izgradio autentični moderni patent – način dijagnostikovanja i korigovanja funkcionalnosti čovekovog izvornog pokreta.

Instruktor je inovator i vlasnik PHM patenta dr.sc. Asim Bradić, sveučilišni profesor u Zagrebu. 

PHM patent dokazani metodički sistem u sportu (korisnici Hrvatska fudbalska reprezentacija, Slovenačka teniserka Polona Hercog, Mirza Teletović, NBA i mnogi drugi), u fitnesu na preko 1000 klijenata i sekundarnoj rehabilitaciji na preko 200 pacijenata u Hrvatskoj i Švedskoj.

U prvoj fazi edukacije se obučavate dijagnostikovati motoričke i neurološke deficite pomoću PHM pametne ploče, u drugoj proverenim “filter” tehnikama otklanjate sve uzroku čovjekove nefunkcionalnosti, a kroz treću fazu dobivate konkretne informacije za ispravno provođenje personaliziranog “Performance” treninga. Svaka faza se realizuje kroz 20 sati aktivne mentorship radionice podržane primerima, demonstracijom, statističko-naučnim dokazima iz prakse i prezentacijama. Polaznici dobivaju, za svaku od faza, po jedan priručnik usklađen sa silabusom edukacije.

Kompletiranjem sve 2 faze edukacije pristupnici dobijaju certifikat i titulu PHM specijaliste.
PHM specijalist je obučen da radi u području sporta, fitnesa i rehabilitacije.